Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
40 min
Medel
Middag
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Detta recept har fått 3.238 stjärnor
(Baserat på
21
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® loin
1
bägare SALMA® Glaze Ginger Teriyaki
2
st lökar
1
spetskål
400
g småpotatis
4
st schalottenlökar
1
lime
50
g cashewnötter
3
msk olivolja
salt
peppar
Så här gör du
Förvärm ugnen till 180 grader.
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med cashewnötter. Tillsätt olivolja, limejuice och krydda med salt och peppar. Blanda noggrant. Ugnsbaka i 20 minuter.
Dela laxen i portionsbitar. Lägg bitarna ovanpå de rostade grönsakerna och pensla med SALMA® Glaze. Låt laxen vara i ugnen 8-12 minuter, eller tills önskat stekresultat på laxen.
Lägg laxen och grönsakerna på tallrikar. För extra smak, pensla laxen en extra gång med glaze.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Medel
SALMA® bowl
Enkel
30 min
Härlig chèvresallad med SALMA® och honungsglaserade valnötter
Enkel
30 min
Enkel förrätt med lax och avokado
Se alla recept