Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Sotad SALMA
30 min
Medel
Lunch
Sotad SALMA
Detta recept har fått 4.751 stjärnor
(Baserat på
8
värderingar)
Sotad SALMA & brynt vårlök, färsk dragon, soja & brynt smör
Antal portioner
4
Ingredienser
500
g SALMA
1
l saltlag
socker
Brynt salladslök
salladslök
olivolja
salt & peppar
Brynt sojasmör
200
g smör
4
msk soja
1
vitlöksklyfta
1
schalottenlök
färsk dragon
Så här gör du
Rimma salmalaxen i saltlagen i 20 minuter, lyft upp. Krydda med lite socker. Stek/sota direkt på stekhällen snabbt runt om. Kyl ned. Skiva i skivor och lägg upp på fat.
Brynt salladslök
Strimla salladslöken tunt. Stek hastigt i olja och salt. Strö över laxen
Brynt sojasmör
Bryn smöret, låt svalna något. Finhacka vitlök och schalottenlök. Lägg löken och soja i en kastrull och värm försiktigt upp. Tillsätt smöret och finskuren dragon. Skeda över laxen strax innan servering.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept