Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Snabbgravad SALMA lax med honung-och senapssås
30 min
Medel
Lunch
Snabbgravad SALMA lax med honung-och senapssås
Detta recept har fått 4.636 stjärnor
(Baserat på
11
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
400
g SALMA lax
1
msk salt
1
msk socker
1
knivsudd vitpeppar
2
klementiner
1
msk honung
1
msk söt senap
3
msk crème fraîche
0.5
msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1
1 näve färsk dill
Så här gör du
Blanda salt, socker och vitpeppar. Fördela blandningen över hela SALMA loinen. Ha över saften och finrivet skal från 1 klementin. Sätt in SALMA i kylen i 30 min.
Blanda honung, senap, crème fraîche och vinäger till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Torka av överflödigt socker och salt, och skär SALMA i tunna skivor.
Servera gravad SALMA med söt senapssås, klementinbåtar och dill.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept