Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
20 min
Enkel
Lunch
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Detta recept har fått 4.2 stjärnor
(Baserat på
5
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Alt Asiatisk
Antal portioner
4
Ingredienser
350
g SALMA® belly loin
1
msk olja
0.5
tsk peppar
0.5
tsk salt
250
g pak choi
1
bunt salladslök
350
g äggnudlar
200
g böngroddar
Sås
2
msk ljus sojasås
2
msk ostronsås
2
msk socker
1
msk mörk sojasås
1
msk sesamolja
1
msk kycklingbuljong
0.5
tsk salt
Så här gör du
Gör såsen enligt instruktionerna nedan.
Koka nudlarna tills de bara släpper sin form och fortfarande har tuggmotstånd.
Dela pak choi i större bitar.
Dela SALMA® i kuber. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olja och stek laxen i 2-3 minuter, eller längre om du vill ha laxen genomstekt. Lägg laxen på ett fat.
Lägg pak choi i samma panna som du stekt lax och stek i 2-3 minuter. Tillsätt sedan nudlar och böngroddar. Blanda väl och stek i 3-4 minuter så att nudlarna blir varma igen.
Tillsätt såsen, blanda väl och stek i 2-3 minuter. Vänd i laxen och stek i 1-2 minuter.
Strö över hackad vårlök innan servering. Vill du ha en extra kick kan du servera rätten med sriracha eller chiliolja.
Sås
Blanda ihop alla ingredienser i en skål tills sockret löst upp sig.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Enkel
30 min
Härlig chèvresallad med SALMA® och honungsglaserade valnötter
Enkel
30 min
Enkel förrätt med lax och avokado
Medel
1 h
Laxtataki med rödkålssallad och potatisgratäng
Enkel
40 min
Ugnsbakad lax med hoisinsås, wokade grönsaker och syltad rödkål
Enkel
30 min
Lefserulle med honung- och vitlöksglaserad SALMA®
Se alla recept