Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Salmasashimi med rädis- & gurksallad
15 min
Enkel
Lunch
Salmasashimi med rädis- & gurksallad
Detta recept har fått 5 stjärnor
(Baserat på
1
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Jennie Wallden
Recept av Jennie Walldén som driver restaurangen
Namu
och är känd från Sveriges Mästerkock 2013.
Antal portioner
4
Ingredienser
400
g Salmalax
1
äggula
3
dl neutral matolja, tex raps
1
msk ljus soja, typ Kikkoman
0.5
msk riven ingefära
0.5
msk pressad apelsinsaft
1
knivsudd finrivet apelsinskal
2
msk risvinäger
1
msk honung
1
knippe rädisor
0.5
gurka
0.5
msk strösocker
2
tsk svarta sesamfrön
salt
1
knippe vattenkrasse, krasse eller gräslök för dekoration
Så här gör du
Vispa äggula med risvinäger. Droppa ner oljan under fortsatt vispning till en fast emulsion. Använd majonnäs. Blanda ner soja, ingefära, apelsinsaft, apelsinskal, risvinäger och honung. Lägg i varsin dippskål.
Skiva rädisor tunt med mandolin. Hyvla gurkan i tunna skivor på längden, med mandolin eller potatisskalare. Ta inte med de mjuka kärnorna. Blanda 1 msk risvinäger med strösocker och rör tills sockret löst sig. Häll över rädisorna och gurkan och vänd runt. Smaka av med salt.
Skiva laxen i ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg upp vackert på tallrikar, tillsammans med rädis- och gurksalladen. Strö sesamfrön över salladen och garnera med vattenkrasse, krasse eller gräslök. Servera med ponzuemulsion.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept