Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA-sashimi
20 min
Medel
Lunch
SALMA-sashimi
Detta recept har fått 4.206 stjärnor
(Baserat på
39
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Jennie Wallden
Recept av Jennie Walldén som driver restaurangen
Namu
och är känd från Sveriges Mästerkock 2013.
Antal portioner
4
Ingredienser
300
g Salmalax
0.5
gurka
0.5
lime
1
msk svarta sesamfrön
1
näve ärtskott
Asiatisk majonäs
1
rumstempererat ägg, endast gulan
3
dl neutral rapsolja
2
tsk risvinäger
Sesamaioli
1
dl asiatisk majonnäs
2
tsk japansk soja, typ kikkoman
0.5
msk rostade vita sesamfrön
1
liten vitlöksklyfta, riven
1
tsk sesamolja
Så här gör du
Strimla gurkan med en potatisskalare och pressa limen över. Låt dra i någon minut.
Skiva laxen i tunna skivor. Servera med sesamaioli, limemarinerad gurka, ärtskott samt strö svarta sesamfrön över
Asiatisk majonäs
Vispa äggula och tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. När majonnäsen börjar binda sig och börjar bli krämig kan man hälla oljan i en smal, jämn stråle under konstant vispning. När all oljan är invispad och majonnäsen är fast och fluffig tillsätts risvinäger. Vispa samman väl. Ta 1 dl majonnäs och spara resten till någon annan god rätt.
Sesamaioli
Blanda majonnäsen med soja, rostade sesamfrön, sesamolja samt riven vitlök. Smaka av med ev mer soja. Nu är sesamaiolin klar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept