Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA burgare med avokadokräm & mangosalsa
30 min
Medel
Lunch
SALMA burgare med avokadokräm & mangosalsa
Detta recept har fått 3.834 stjärnor
(Baserat på
6
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
4
st SALMA® BRG
4
st hamburgerbröd, gärna brioche
MANGOSALSA
1
mango
0.5
rödlök
0.5
chili
1
näve koriander
1
lime
1
msk vitvinsvinäger
Salt & peppar
AVOKADOKRÄM
2
avokado
1
dl gräddfil
1
lime
Salt & peppar
Så här gör du
Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
Stek/grilla burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.
MANGOSALSA
Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
AVOKADOKRÄM
Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Andra recept du kanske gillar
Medel
30 min
Smakfull och mättande sallad med krispig lax
Enkel
30 min
Grillad laxburgare med vattenmelonsalsa och grillad ananas
Enkel
45 min
SALMA® burgare med asiatisk kålsallad
Medel
30 min
Asiatisk laxburgare med syltad kålrot och chilimajonnäs
Medel
45 min
Våffelburgare med SALMA och friterade jordärtskockschips
Medel
20 min
Grillad laxburgare i potatisbröd med syltad rödlök och gräslöksdressing
Medel
30 min
Saftig burgare med karamelliserad lök och blåmögelost
Avancerad
1 h 30 min
Laxburgare med tzaziki och hemmalagat hamburgarbröd
Medel
30 min
SALMA burgare med avokadokräm & mangosalsa
Medel
30 min
Asiatisk laxburgare med syltade grönsaker
Se alla recept