Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
SALMA-Burgare med Guacamole
30 min
Medel
Lunch
SALMA-Burgare med Guacamole
Detta recept har fått 2.333 stjärnor
(Baserat på
3
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
1
SALMA-loin
2
msk olivolja
1
st Santa Maria BBQ Chipotle & Citrus Rub
4
st skivor surdegsbröd
1
st stor rödlök
1
bifftomat
1
huvud romansallad
1
buffelmaozzarella
salt& peppar
Guacamole
2
mogna avocado
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
mogna fasta tomater
0.5
kruka koriander
1
lime
salt & peppar
Så här gör du
Skär laxen i fyra lika stora bitar och gnid in dem med olja och rub.
Skär kanterna av surdegsbrödet och dela skivorna i fina trekanter. Skiva rödlökenoch tomaterna i centimetertjocka skivor sim du vänder i matolja, salt och peppar. Lossa fina blad från romansalladen, och skär mozzarellan i halvcentimetertjocka skivor.
Grilla surdegsbrödet, löken och tomaterna tills de fått färg utan att grönsakerna tappar spänst. Grilla laxen hastigt på båda sidor. Monterna sedan ihop burgarna genom att varva bröd ,lax,ost och grönsaker.
Guacamole
Tärna avocado och hacka löken och vitlöken fint. Dela tomaterna och gröp ur kärnhusen. Tärna tomatköttet så fint du kan och strimla bladen från koriandern. Blanda alla grönsakerna tillsammans med limefrukten. Smaka av med salt och peppar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept