Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Pepparrotsbakad SALMA® med hasselnötter & höstgrönsaker
50 min
Avancerad
Middag
Pepparrotsbakad SALMA® med hasselnötter & höstgrönsaker
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
1
stk SALMA® Belly Loin
50
g smör
2
msk riven pepparrot
1
dl grovhackade hasselnötter
4
stk persiljestjälkar
4
stk palsternackor
1
knippe vårlök
Gremolata
1
kruka färsk dill
1
kruka färsk persilja
4
msk olivolja
Skal och saft från 1/2 citron
1
vitlöksklyfta
Salt och peppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala rotfrukterna och dela dem på längden, lägg dem i botten på en ugnssäker form. Ringla över lite olja och ugnstek dem i 15 min.
Ta ut formen och lägg på hela stjälkar med vårlök. Lägg SALMA ovanpå och ringla över smöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot och hasselnötter. Ugnstek allt ytterligare i 15 min.
Gremolata
Laga Gremolata medan laxen och grönsakerna är i ugnen.
Finhacka dill och persilja. Lägg örterna i en skål tillsammans med olja, citronskal och citronsaft.
Pressa i vitlök, blanda och smaka av med salt och peppar.
Servera SALMA med Gremolata och en sallad.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept