Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Laxrullar
45 min
Avancerad
Lunch
Laxrullar
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Krispiga laxrullar med sweetchilisås, perfekta som förrätt eller snacks!
Antal portioner
4
Ingredienser
SALMA
Fryst smördeg, en skiva ger 3 bitar
1
påse babyspenat
Färsk dragon eller dill
Smör
Citron
Salt
1
ägg
Sesamfrön
Sweetchilisås
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft) och ta ut smördegsskivorna så det börjar tina.
Skär laxen på längden i delar och lägg strimlorna i frysen, ca 10-15 minuter så laxen blir riktigt kall (ett bra trix för att undvika att laxen blir överstekt i ugnen).
När smördegen är halvtinad och börjar mjukna kan du kavla ut den till dubbel storlek. Lägg sedan på spenat, dragon och lite smör. Placera laxen över och avsluta med en nypa salt. Rulla ihop smördegen och dela sedan rullen i lika stora bitar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept