Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Carpaccio av lax med dill, parmesan och körvel
15 min
Enkel
Middag
Carpaccio av lax med dill, parmesan och körvel
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Laxcarpaccio är perfekt förrätt att servera till festsäsongen eller till middagsgästerna i helgen.
Antal portioner
4
Ingredienser
300
g SALMA® lax
3
msk god olivolja
1
citron (saft)
Salt och peppar
1
näve färsk körvel
2
selleristjälkar
50
g parmesan
1
näve saltade potatischips
1
näve färsk dill
1
dl grekisk yoghurt eller annan tjock yoghurt
Så här gör du
Skär SALMA® lax i tunna skivor och lägg på ett stort fat.
Ha över citronsaft och olivolja. Låt det stå och dra en stund. Strö därefter över lite salt och peppar efter smak.
Finhacka selleristjälkarna och strö över tillsammans med färsk körvel. Hyvla grovt lite parmesan över.
Blanda samman yoghurt, dill och salt. Servera med lite salta potatischips för utsökt crunch!
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept