Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Laxburgare med tzaziki och hemmalagat hamburgarbröd
1 h 30 min
Avancerad
Middag
Laxburgare med tzaziki och hemmalagat hamburgarbröd
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
4
SALMA burgare
0.5
kg vetemjöl
1.5
msk socker
0.5
pkt jäst
1.5
msk smör
1
tsk salt
0.5
burk soltorkade tomater
2.5
dl ljummet vatten
Så här gör du
Blanda mjöl, jäst, socker, salt och soltorkade tomater. Tillsätt vatten (37 grader) och smält smör.
Låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 60 minuter).
Fördela degen till mindre bollar och tryck ut de med handflatan så de blir platta. Jäs bröden i ytterligare 30-45 minuter.
Pensla bröden med ljummet vatten och strö över sesamfrön.
Baka bröden i 225 grader i 10-12 minuter. Baktiden kan variera beronde på hur stora bröd du gjort samt på din ugns egenskaper.
Servera burgaren med rödlök, ruccola, tzatsikidressing och hemmalagat hamburgarbröd.
Andra recept du kanske gillar
Medel
30 min
Smakfull och mättande sallad med krispig lax
Enkel
30 min
Grillad laxburgare med vattenmelonsalsa och grillad ananas
Enkel
45 min
SALMA® burgare med asiatisk kålsallad
Medel
30 min
Asiatisk laxburgare med syltad kålrot och chilimajonnäs
Medel
45 min
Våffelburgare med SALMA och friterade jordärtskockschips
Medel
20 min
Grillad laxburgare i potatisbröd med syltad rödlök och gräslöksdressing
Medel
30 min
Saftig burgare med karamelliserad lök och blåmögelost
Avancerad
1 h 30 min
Laxburgare med tzaziki och hemmalagat hamburgarbröd
Medel
30 min
SALMA burgare med avokadokräm & mangosalsa
Medel
30 min
Asiatisk laxburgare med syltade grönsaker
Se alla recept