Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Lax med créme fraîche & mangochutney
30 min
Medel
Lunch
Lax med créme fraîche & mangochutney
Detta recept har fått 4.199 stjärnor
(Baserat på
35
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA
1
msk smör
1
tsk salt
0.5
tsk peppar
Koriander
Lime
Mangochutneysås
3
dl créme fraîche
3
msk mangochutney
1
tsk currypulver
Så här gör du
Skär SALMA loinen i bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
Ugnsbaka bitarna i 150 grader i 10 minuter. Häll över mangochutneysåsen och ugnsbaka allt i ytterligare 5 minuter. Stektiden kan variera lite beroende på bitarnas tjocklek. För bästa resultat bör du inte genomsteka laxen utan behålla kärnan rosa så den är lite rå och saftig.
Servera gärna laxen med ris, broccoli eller pak choy.
Mangochutneysås
Blanda samman alla ingredienser till mangochutneysåsen.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept