Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Lax bowl med mango- och ingefärasås
30 min
Medel
Lunch
Lax bowl med mango- och ingefärasås
Detta recept har fått 4 stjärnor
(Baserat på
2
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® lax
4
dl kokt quinoa eller ris
1
gurka
1
påse sockerärtor
4
morötter
1
apelsin
1
romansalladshuvud
Färsk koriander
Mango- och ingefärasås
1
förpackning mangopuré
1
msk finriven ingefära
Så här gör du
Skär SALMA® lax i små tärningar och lägg i en skål. Pressa lite limesaft över laxen om du vill. Ställ svalt.
Koka quinoa efter anvisning på förpackningen.
Skär gurka och sockerärtor på längden, och romansalladen i strimlor.
Riv morötter och lägg i en skål. Pressa apelsinsaft och ev. lite finrivet apelsinskal över morötterna.
Mango- och ingefärasås
Blanda mangopuré och riven ingefära i en skål. Smaksätt med lite chiliflakes eller sriracha om du vill ha den lite stark.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept