Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Kallrökt SALMA
1 h 30 min
Avancerad
Middag
Kallrökt SALMA
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Kallrökt SALMA i tunna skivor med bakat lantägg & krämig spenat
Antal portioner
4
Ingredienser
500
g SALMA SMOKED
1
l saltlag
Bakat lantägg
10
st lantägg
Krämig spenat
5
dl mjölk
3
msk vetemjöl
3
msk smör
200
g spenat
salt & peppar
muskot
Så här gör du
Rimma SALMA SMOKED laxen i saltlagen i 20 minuter
Skiva upp i tunna skivor vid servering
Bakat lantägg
Baka äggen hela i skal i ångugn 64c i 1 timme. Låt svalna i kyl.
Kläck försiktigt upp äggen vid servering.
Krämig spenat
Gör en bottenredning av smöret och mjölet. Tillsätt mjölken och koka under vispning i 5 minuter. Smaka upp med salt, peppar och muskot
Sautera spenaten i lite olja, låt rinna av på lite papper. Vänd i spenaten i stuvningen innan servering