Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Halstrad SALMA med supersnabba dippsåser
25 min
Medel
Lunch
Halstrad SALMA med supersnabba dippsåser
Detta recept har fått 5.167 stjärnor
(Baserat på
6
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g Salmalax
1
msk strösocker
2
krm salt
Rapsolja att steka i
Riset
1
burk kokosmjölk
2
dl vatten
0.5
tsk salt
3
dl basmatiris
Dippsås 1
1
dl jordnötssmör med bitar
1
dl kokande vatten
1
msk ljus soja
1
msk sriacha
1
msk riven ingefära
Dippsås 2
0.5
gurka
1
röd chili
1
schalottenlök
1
dl risvinäger
1
dl ljus soja
Så här gör du
Skiva laxen i 2-3 cm tjocka skivor. Sockra och salta laxen. Hetta upp en stekpanna rejält.
Stek laxen 5-10 sekunder på varje sida och lägg sen på en tallrik tills servering.
Riset
Koka upp alltsammans och sänk sedan värmen.
Låt koka på lägsta värme ca 15 min tills riset är mjukt och absorberat all vätska.
Dippsås 1
Blanda ihop alla ingredienser. Servera.
Dippsås 2
Hacka gurkan smått. Skiva chilin och löken.
Lägg i en skål och häll på vinäger och soja.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept