Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Grillspett med tre dipper och grönsakstillbehör
30 min
Medel
Lunch
Grillspett med tre dipper och grönsakstillbehör
Detta recept har fått 0 stjärnor
(Baserat på
0
värderingar)
Grilla SALMA laxspett och grönsaker, och servera med 3 smarriga dipper. Perfekt familjemiddag!
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA® lax
600
g av dina favoritgrönsaker på grillen (t.ex. squash, sparris, aubergine, purjolök)
Jordnöt och- sojadipp
1
dl jordnötssmör
1
msk soja
3
msk gräddfil
Ev. lite grön chili om du önskar lite hetta
Gräddfilsdipp
1
dl gräddfil
1
näve gräslök, koriander eller basilika
Salt och peppar
Sojadipp
1
dl soja
1
msk riven ingefära
2
tsk finhackad röd chili
1
vitlöksklyfta, finhackad
Så här gör du
Tänd grillen och skär upp grönsakerna. Skiva inte grönsakerna för tunt då de kan ramla genom grillgallret. Dela fisken på mitten och därefter i långa remsor. Trä SALMA laxen på grillpinnarna, strö över lite salt och peppar.
Grilla grönsakerna och laxspetten i ca 2-3 minuter per sida. Servera med dipperna.
Jordnöt och- sojadipp
Blanda ihop ingredienserna och låt dem stå kallt medan du grillar.
Gräddfilsdipp
Blanda ihop ingredienserna och låt dem stå kallt medan du grillar.
Sojadipp
Blanda ihop ingredienserna och låt dem stå kallt medan du grillar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept