Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Glaserad påsklax med sparris, blancherade ärtor och puré av sellerirot
1 h
Avancerad
Middag
Glaserad påsklax med sparris, blancherade ärtor och puré av sellerirot
Detta recept har fått 5.5 stjärnor
(Baserat på
2
värderingar)
Ett recept i sammarbete med
Simen Vatne
Simen Vatne känd från Masterchef Norge 2020 har gjort ett recept till påsk i världsklass.
Antal portioner
4
Ingredienser
800
g SALMA Loin
600
g sellerirot
5
st apelsiner
3
dl vispgrädde
300
g ärtor
20
st små sparrisar
100
g smör
Salt och peppar
Så här gör du
Skala och skär selleriroten i bitar på ca 2x2 cm. Ha 50 g smör i en stekpanna som tål att stå i ugn. Bryn selleriroten i några minuter till den har fått en gyllene färg. Kläm ur saften från apelsiner och låt apelsinsaften koka in i selleriroten. Tillsätt hälften av vispgrädden och sätt pannan i ugnen i 180 grader i ca 30 minuter. Titta till så att inte grädden bränner vid. Ta pannan ur ugnen och häll över selleriroten i en skål, få med alla smakerna från pannan. Tillsätt resten av grädden och gör en puré med en stavmixer.
Skär SALMA®laxen i lika stora bitar, stek i stekpanna med smör och saften från apelsiner i 2 minuter på varje sida (tillagningstiden varierar beroende på tjockleken på laxbitarna). Låt laxen ligga i pannan och svalna av, ta vara på vätskan som blir kvar och häll den över laxen när du serverar.
Smält smör i en stekpanna och tillsätt lite vatten. Lägg i ärtor och sparris skuren i bitar. Blanchera i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept