Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Färska vårrullar
30 min
Medel
Lunch
Färska vårrullar
Detta recept har fått 5 stjärnor
(Baserat på
1
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
600
g SALMA
30
stora, runda/kvadratiska rispapper (22–28 cm)
1
gurka
100
g färska böngroddar
200
g risnudlar
1
bunt salladslök
1
bunt färsk pepparmynta/koriander
krispig sallad (t.ex. hjärtsallad, isbergssallad)
Vietnamesisk fisksås
1
stor citron
1.5
dl vatten
2.5
msk socker
0.5
dl fisksås
1
vitlöksklyftor
1
färsk chili
1
morot (kan uteslutas)
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen.Kyl ned.
Skär SALMA-laxeni mindre bitar (t.ex. 6x2x2 cm).
Lägg rispapperet i ljummet vatten i en stor skål.Skaka sedan av vattnetoch lägg rispapperet på en skärbräda eller stor tallrik.Rispapperet är klart att användas inom 30 sekunder(bör användas inom några minuter, annars klibbar papperet fast).
Lägg i lite nudlar, grönsaker, örter och SALMA-laxen i längdriktningen.Rulla ihop och dela i två rullar.
Vietnamesisk fisksås
Häll fisksås, citronsaft, vatten och socker i en skål.Rör tills sockret har lösts upp.
Hyvla moroten i ca 4 cm långa längder.Skär sedan på längden i tunna strimlor, dvs.2x2x40 mm.
Tillsätt slutligen färskpressad vitlök, finhackad chili och strimlade morötter.Smaksätt med socker och citronsaft.
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept