Måltider i världsklass.
MENY
STÄNG
Recept
Matlagningstips
Produkter
Frågor och svar
Om oss
Aktuellt
Kontakta oss
Sök
Hem
Recept
Sashimi med granatäpple & hallon
15 min
Enkel
Frukost
Sashimi med granatäpple & hallon
Detta recept har fått 5 stjärnor
(Baserat på
5
värderingar)
Antal portioner
4
Ingredienser
400
g SALMA
Ponzusås
2
dl soja
2
dl teriyakisås
1
lime
Anrättning
2
msk sesamfrön
Färsk koriander
1
vårlök i strimlor
1
chili
1
granatäpple
1
dl hallon
Så här gör du
Skiva SALMA i tunna skivor och lägg på ett fat.
Ponzusås
Blanda soja och teriyakisås i en skål och smaksätt med lite limesaft.
Anrättning
Rosta sesamfrön i en panna och låt dom svalna.
Häll lite av ponzusåsen över laxskivorna, max 10 min före servering. Servera resten av ponzusåsen i en skål vid sidan av.
Avsluta med att strö över sesamfrön, strimlad vårlök, granatäpplekärnor, hackad chili, hallon och koriander. Servera!
Andra recept du kanske gillar
Enkel
20 min
Laxtacos med hemlagad tacokrydda
Enkel
15 min
Blinier med lax
Enkel
30 min
Laxcarpaccio passionsfruktsås
Medel
40 min
Ugnsbakad SALMA® med Teriyaki Glaze
Enkel
20 min
Snabb wok med SALMA®lax och grönsaker
Enkel
SALMA® Tataki
Enkel
30 min
Sashimisallad med picklad rödlök
Enkel
45 min
Teriyaki SALMA® med gurksallad
Medel
30 min
Grillad SALMA® med chimichurri
Medel
1 h
SALMA® med teriyaki glaze och mangosallad
Se alla recept