Att grava SALMA®-lax är enkelt! På videon ovan och i beskrivningen nedanför visas det hur man gravar lax.
Så gravar du SALMA®-lax:
Du behöver:
- 200- 250 g SALMA® (gärna belly loin)
- 2 msk socker
- 2 msk salt
- 2 msk akvavit
- 1 msk senapsfrö
- rivet skal från 1 lime och 1 apelsin
- en knippe dill
- plastfolie
Gör så här:
1. Blanda senapsfrö, socker, salt, rivet skal av lime och apelsin i en skål.
2. Gnid in laxen med blandningen.
3. Vänd laxen och upprepa processen.
4. Häll över 1 msk akvavit på varje sida av laxen.
5. Lägg laxen på ett fat och täck med plastfolie. Ställ i kylen i 1 till 3 dagar. Vänd laxen efter halva tiden. Längre tid i kylskåpet ger kraftigare gravad smak.
6. Ta ut laxen ur kylen när du uppnått önskad gravad smak. Dela i skivor och strö över dill för servering.